Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 12. 2023

Pár řádků na koci roku 2023

Pár řádků na konci roku.

Rok 2023 se nachýlil ke svému konci a mohu rekapitulovat.

Byl to hezký rok. Bud’me vděčni, že jsme mohli chodit do tělocvičny a nemuseli cvičit onlineJ). To, že jsme se mohli pravidelně vídat, scházet, povídat si, je úžasná záležitost.:)) Poděkujme za to, že jsme zažili prostě normální rok. V tom dnešním nenormálním světě je to skoro zázrak:))

Letos jsem oslavila 61 let a musím říct, že se cítím na 30.:)) A za to musím poděkovat józe! Pravidelný režim mi nedovolí zlenivět, zpohodlnět a ustrnout na jednom místě. Ba naopak, jóga ve mně probouzí touhu stále na sobě pracovat, zušlechťovat sebe sama, vzdělávat se, zůstat motivovaná a posouvat se stále vpřed.

Jóga mi dává radost, protože, když se cítím ve svém těle dobře, mohu rozdávat radost a lásku kolem sebe. A to mě činí šťastnou.

Musím zmínit jednu neobyčejnou ženu, která je mezi námi - Lidušku Frydrychovou. Cvičí naproti mně již 16 let, od samého začátku, kdy jsem otevřela v RK lekce jógy. Hádali byste někdo, že příští jaro oslaví 75 let? Jistě nikdo. Zacvičí úplně všechno a bez problémů! Liduška je všestranná a dělá ještě celou řadu jiných sportů/ cyklistiku, lyže, běžky/ Do jógy chodí pravidelně. Je mi zřejmé, že si velmi dobře uvědomuje, jaké benefity  jí jóga přináší pro její zdraví.

Pořád se musím divit tomu, jak málo lidí, obecně v republice, se józe věnuje. Třeba namítnete, že jóga se přece stává stále populárnější. Ale pořád je to málo! Alespoň dle mého mínění.:))

Jógu bych prostě naordinovala povinně všem!!J))

Pravidelné praktikování jógy vede člověka k pokoře, laskavosti a duchovnosti. Učí nás vidět pravé hodnoty v životě a vážit si jich.

Děkuji vám všem, kteří to vnímáte stejně jako já a děkuji vám za to, že na této cestě za štěstím nejdu sama, ale že na ní jdeme společně. Mám vás ráda.

Vaše Hanka

 

PS: K napsání tohoto článku mě inspirovala kniha Waltera Isaacsona Steve Jobs, kterou jsem právě před chvíli dočetla. Vřele doporučuji všem, kteří chtějí zůstat motivovaní.:))

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Poděkování

Dagmar, 14. 12. 2023 9:09

Ahoj Hanko,
přečetla jsem si několikrát Tvých " Pár řádků na konci roku" a chtěla bych Ti
poděkovat, že nám věnuješ svůj čas, neboť kdo věnuje svůj čas druhým dává největší dar.

Moc si toho vážím a i já se po cvičení s Tebou necítím na svůj věk a jsem v pohodě.

Díky Dáša