Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 8. 2014

Diančin článek do vambereckého zpravodaje:))))

Jóga pro všechny v chorvatském Gradači

 

 Není nic lepšího, než když se dovolená u moře snoubí s cvičením jógy. Letos jsem mohla poprvé i já být svědkem této již několikrát opakované akce paní lektorky Hanky Koskové.

 Prostředí malého pobřežního městečka Gradač, třpytivého moře a scenerického pohoří Biokova umocní atmosféru pro naladění a uvolnění, které jóga vyžaduje. Čerstvý vzduch s vůní soli dodá zlatou tečku nakonec.

 Jógu lze rozdělit do tří etap, alespoň z mé zkušenosti.

 První etapa cvičení je relaxace, kdy člověk pouze leží na podložce a pomocí instrukcí lektora se snaží uvolnit a soustředit pouze na své tělo a mysl.

 Druhá fáze jsou jógové ásany, při nichž si protáhneme a posílíme celé tělo.

 A nakonec přichází moje nejoblíbenější část a to meditace, která slouží k tomu, abychom se pomoci ní stali lepšími lidmi, kteří se dokáží na svět koukat pozitivně, jsou vyrovnaní, trpěliví a tolerantní.

 Mohu vám sama říci, že už po týdnu jógy jsem na sobě zaznamenala změny. Jednalo se hlavně o zmírnění bolesti zad a můj vnitřní posun k pozitivnímu myšlení.

 K tomu mi také dopomohla skupina ostatních účastníků jógy. Tito lidé vás neskutečně nabijí svým optimismem a radostí z každé maličkosti. Někdy si říkám, jestli si připouštějí nějaké starosti, nejspíš ano, ale díky józe jsou schopni se s nimi rychleji vypořádat.

 Takže, jestli se mě ptáte, zda po téhle zkušenosti začnu józe věnovat svoji další pozornost, tak můžu s radostí říci, že ano.

Diana Krtičková

studentka, 21 let

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář