Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 8. 2018

Milí přátelé, jsme zase doma!!!:)))

 Milí přátelé,

bylo mi potěšením a ctí s vámi strávit prodloužený víkend. Zažila jsem spoustu legrace a příjemných chvil, které člověk může prožít jen ve velké partě úžasných lidí. Líbilo se mi, že jsme drželi po kupě a chodili jsme všude společně.. Čas jsme využili na plno. Za celou dobu jsem si nelehla ani na 10 minut jen tak zbůhdarma.:)) Pořád jsme měli nějaký zajímavý program. Navštívili jsme kolonády, Ameriku a samozřejmě malého Františka.:))

Jen pro doplnění z Wikipedie:

Socha malého nahého chlapce Františka je jedním ze symbolů Františkových Lázní. Podle legendy, která se k soše dítěte sedícího na kouli s rybou v ruce váže, otěhotní každá žena, která si na ni sáhne. František má totiž představovat nejmocnější ze zdejších léčebných zdrojů, který pomáhá mimo jiné v léčbě ženské sterility a dalších gynekologických potíží.

Františkovy lázně svou skvostnou architekturou a přírodními lesoparky v nás probudily úchvatný a povznášející dojem,  ze kterého budeme ještě dlouho čerpat inspiraci. Koncerty v hotelu Imperial a Pawlik byly jen třešinkou na už tak lahodném dortu. Sobotní cyklovýlet na hrad Vildštějn naši prima partu ještě více zocelil a mnohé, třeba mě:)), nalákal na koupi nového kola a návratu k občasné cyklistice.:))

Všichni musíme poděkovat józe samotné, která nás přivedla dohromady a je nám věrným společníkem na našich společných výletech. Naše minulé destinace jsou nám mnohdy vodítkem pro zorientování se v přímce času, který tak neúprosně pádí.

Dokonce jsme na nádraží v Františkových lázních dohodli náš příští výlet. Všichni jsme se shodli, že bychom rádi na Slovensko a vybrali jsme Trenčianské Teplice. Nejsou daleko za hranicemi a jsou vyhlášené svými léčivými prameny. Pobyt by byl ve stejném termínu, 3. víkend v srpnu a byl by na 5 dní.Čili od středy do neděle..

Něco z Wikipedie: 

V letech 1911 až 1923 v Trenčianských Teplicích pracoval jako lékař Antonín Čapek, otec Karla a Josefa Čapkových. Karel Čapek jej zde často navštěvoval a také zde tvořil. Při těchto příležitostech napsal řadu svých významných děl:Továrna na absolutnoR.U.R.Loupežník a několik prvních kapitol románu Krakatit.

Fotky jsem nemohla na stránky nahrát, protože už mám plnou kapacitu, tak jsme to s Jančou nahrály na adresu na internetu, kterou zkopírujete a otevřete. Koukněte do Fotoalba. Fotky jsou boží:)) K některým jsem přidala popisek:))

Józe a přátelství zdar!!!!!  Bylo to krásné:))) 

Těším se na vás v září. První lekce bude 4:9: v 17:30 hod.

Vaše Hanka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář