Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 8. 2015

Ohlédnutí za Zlínem

Vašek mi napsal, že výlet splnil vše po čem toužil. Viděl nová, zajímavá místa,/ hlavně vytouženou Kroměříž:))/, protáhnul své tělo a seznámil se s novými, zajímavými lidmi.

Já jsem měla radost, když jsme se někde sešli všichni. Tak tomu bylo na ranních i večerních cvičeních jógy, večer u pivka, v ZOO Lešná a také ve Vile T. Bati,kde jsme se sešli jak cyklisti, tak pěšáci a  kde jsme shlédli úžasnou prohlídku a dozvěděli se mnohé o životě a práci T. Bati. Někteří jsme si tam zakoupili i knížky o Batˇovi a tak máme co studovat.:))

Připadalo mi, že Zlín je jako jeden velký památník Tomáše Bati. Jeho odkaz na mě natolik zapůsobil, že jsem se rozhodla pozvat do RK odborníka z nadace T.B., který pořádá vzdělávací přednášky na téma Podnikatelský duch T. Bati. Včera jsem navštívila p. Kalouskovou z knihovny a domluvila jsem s ní, že by se přednáška konala pod záštitou knihovny v malém sálku Pelclova divadla, zřejmě někdy na jaře. Do konce roku prý je program naplněn.

Ve Zlíně jsme z16 patra Mrakodrapu 21 viděli celé město jako na dlani. Bat´ovy domky, Batˇovu továrnu, která čítá více jak 40 budov, sidlíště Jižní svahy, centrum s Kongresovým centrem, kinem a také Batˇovu vilu. Byla jsem ráda, že jsme navštívili také Muzeum Jihovýchodní Moravy v budově č.14, kde jsme shlédli muzeum obuvi, expozici Zikmunda a Hanzelky a filmové ateliéry. Dokonce jsme si pustili jednu z Batˇových vtipných reklam, které si sám natáčel.

Moc doporučuji všem, kteří ve Zlíně ještě nebyli, aby si tam zajeli. Určitě to bude velká inspirace a zážitek. Ale předtím, než se tam rozjedete, nezapomeňte si udělat quíz o Zlíně!!!:)))) Připravila jsem ho pro účastníky zájezdu a zahráli jsme si ho první večer. Byla to ohromná zábava a poučení pro zúčastněné a jak Vašek poznamenal, dobře, že jsme si ho zahráli před návštěvou města. Byli jsme totiž skvěle připraveni a naladěni objevovat taje Zlína. Vyhrála skupinka S Vaškem, Honzou a Mirkou, těsně před Nadˇou, Alenkou a Vlastou. Výhercúm ještě jednou gratuluji, prokázali znalosti a dobrý odhad.:)))

Quíz napíšu někdy jindy. Tedˇ musím jít s pejskem ven, je nějaký nevrlý:

Závěrem děkuji všem za úžasnou společnost, bylo mi velkým potěšením strávit s vámi několik prázdninových dnů  a budu se těšit zase na příští rok.

Jana Rolečková s Pepou rozhodli, že prý pojedeme do Řecka první týden v srpnu. Tak jsem zvědavá, jestli se nám to podaří uskutečnit:))

A kdo chce, může napsat k výletu komentář, je to povolené!!!!!!:)))

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zlín

Petr, 3. 9. 2015 13:36

Ahoj všichni.
celý pobyt se nám oběma moc líbil. Hlavně ranní cvičení v parku bylo příjemné. Hodně zajímavý byl i doprovodný program. Zejména spousta informací o T.Baťovi a jeho vlivu na rozvoj Zlína a jeho okolí. Děkujeme Hance za dobrou přípravu celého pobytu.
Zatím ahoj
Petr

Fotky

Honza, 1. 9. 2015 1:20

Zakousl jsem se do probírání fotek a dodělal je všechny. Doufám, že se vám budou alespoň trošku líbit. Na přání lze vyrobit i soukromé fotky.

komentář

Honza, 29. 8. 2015 23:21

Nestíhám, nestačím, ale pro nedočkavé je první část fotek na internetu na: http://foto.liny.cz/joga/
Každý den se tam teď objeví něco nového.