Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. 8. 2014

Po návratu z Gradace:)))))))

 Všem účastníkům našeho společného výletu v Gradaci mockrát děkuji za to, jak úžasný tým vytvořili. Myslím, že všichni včetně dětí si uvědomili, že v kolektivu pozitivně naladěných lidí se dá zažít spousta legrace a zábavy. Tento typ dovolené v kolektivu má úplně jiný charakter než dovolená rodinná. Všichni včetně dětí se učíme toleranci, nebát se promluvit před větší skupinou lidí, sdílet radosti i strasti a vzájemně si pomáhat radou či skutkem. Myšlenka soudržnosti byla opravdu velmi citelná a všichni jsme si uvědomovali, že se sešla neobyčejně dobrá parta lidí, kteří si měli co říct a chtěli si vzájemně naslouchat a prostě být spolu. Já za to všem moc a moc děkuji, protože nám opravdu bylo spolu dobře. A to je to nejdůležitěší, proč má smysl, takové zájezdy pořádat.

A nyní vám předkládám k přečtení dopis, který jsem právě napsala paní Dvořákové, majitelce cestovní kanceláře Avanti Tour v Dobrušce :

 

Dobrý den p. Dvořáková,

 

mockrát Vám chci poděkovat za nádhérnou dovolenou v chorvatském Gradaci. Rozeberu to postupně.

 

Cesta byla naprosto v pohodě, bez průtahů, řidiči byli příjemní a vstřícní. Jeli bezpečně a doma jsme byli už v deset hodin dopoledne.

 

Pokoje v Gradaci máte moc pěkné a rozdělili jste je mezi nás velmi nápaditě. Tak blízko ke cvičení jsem to ještě neměla. Nejdříve jsem se lekla, že na terase nebudeme moci v 5 hod. ještě cvičit kvůli horku, ale tam se slunce točí velmi rychle a během půl hodiny byl stín. 

Delegát Martin nám doporučil i terasu za nuda pláží a tak jsme se tam vydali cvičit v pátek ráno a byl to opravdu nádherný zážitek s výhledem na celý Gradac, moře a pohoří Biokovo. Pak jsme se tam fotili ve dvojcích v různých jogových pozicích, protože chceme nechat udělat velký nástěnný kalendář S jógou v Gradaci 2014. 

 

Počasí bylo nádherné a pro nás dokonalé. Slyšeli jsme, co se tam dělo o týden dříve, že byly bouřky, vody po kolena a dokonce i výpadek proudu na jeden a půl dne a děkovali za to, že jsme měli krásně. Horko bylo tak akorát, takže nikdo neměl problém se cvičením a docházka na cvičení byla velmi dobrá. Martin se divil, že ostatní lidi ze zájezdu se nepřidali. Já to chápu, protože kdo necvičí pravidelně, nemá v sobě vypěstovanou disciplínu, aby chtěl ještě na dovolené vstávat před sedmou a odcházet z pláže před pátou, kdy je slunce nejpříjemnější. Nemají s jógou zkušenost a nedokáží si uvědomit, že cvičení jim tuto újmu několikanásobně vynahradí. Přidala se k nám jedna paní z Plzně, ale až předposlední den a litovala, že nás nepoznala dříve. 

 

Jídlo bylo trochu slabší, zejména zeleniny bylo málo. Hovořili jsme s manželi, kteří už byli v Gradaci po čtvrté a říkali, že máme smůlu na kuchařky. Že prý vždy bylo jídlo velmi dobré. Těšili se na výměnu a věřili, že to bude lepší. Pochutnali jsme si asi dvakrát, když bylo ražničí a kuřecí na hrášku a kukuřici. 

 

Ale my jsme si vařili i sami, protože kuchyňky byly dobře vybavené a užívali jsme si jídlo na terase, která je velmi příjemná s nádherným výhledem. Terasu  jsme také využívali k večernímu programu. Měla jsem pro lidi připravené tři večery zaměřené na povídání o meditaci, zdravém životním stylu a zdravé výživě. Byla jsem moc překvapená, jak i děti si zamilovaly tyto společné chvíle a jak se zapojovaly do diskuse a vyjadřovaly svůj názor. Když jsme pak měli volný večer a chodili po promenádě, tak litovaly, že nejsme na terase a nepovídáme si. To bylo milé. 

 

Delegát Martin byl moc fajn. Snažil se, byl velmi pozitivní a cítili jsme, že mu záleží na tom, aby byli klienti spokojeni.

 

Závěrem.

 

Byl to již třetí pobyt s jógou u moře/ první bylo Igrane s brněnskou Cilkou a druhý Malá Luka u Omiše/  a shodli jsme se, že byl nejvydařenější.:)))  Lidi byli velmi spokojeni.

 

Gradac je nádherný, prostředí úchvatné, parta byla také doposud nejlepší, protože jsme drželi pospolu na výletě lodí, na večerních procházkách, někdy i na pláži nebo v zahrádkách restaurací, kde jsme si sedli na pizzu a pivko.

 

Máte vše pěkně zorganizované a zkoordinované a je vidět, že jste už zkušená cestovka. Když si uvědomím, že jsme se spolu osobně nesetkaly, ani jednou si nezatelefonovaly a vše vyřizovaly jen mejlem, tak výsledek je nadmíru uspokojivý.:))))

 

Většinou nejezdím dvakrát na stejné místo, ale kdyby lidé chtěli jet do Gradace znovu, tak si dovedu představit udělat vyjímku.:))

 

S velikými díky a srdečným pozdravem

 

Hanka Kosková

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář