Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 8. 2016

Už máme vypraná propocená trička:))

Vlastně to byla naše první společná akce s jógou, kdy jsme byli na horách.  Jestli si dobře vzpomínám, tak jsme byli 3 krát v Chorvatsku, na Hluboké, v Poděbradech a loni ve Zlíně.

Letos jsme poprvé zavítali do kopců, luk a strání.:)) A bylo to supr. Mockrát všem děkuji za úžasnou společnost. Když je více lidí, zažije se opravdu více legrace, protože vznikají kuriózní situace. Myslím, že jsme se zase lépe poznali a že už se netěšíme jen na cvičení, ale i na milou společnost těch druhých.Trochu mi to připomnělo dobu, kdy jsem jako malá holka jezdila na putovní tábory. Všimla jsem si, že někteří jste si padli do oka natolik, že vznikla nová přátelství, možná už napořád.

Náš denní program byl hodně nabitý. V pátek ráno rozcvička, po snídani túra 15 km na Stezku v oblacích, návrat v 16 hod. a od 17 hod.cvičení jógy. Po večeři trochu povídání a pak bazén a sauna. 

V 22:30 jsme zalehli a měli jsme dost.

V sobotu totéž, jen jsme šli na Králický Sněžník, takže jsme nachodili ještě o 5 km více.:))

Když jsme se sešli na cvičení po 20 km tůře, byli jsme všichni notně znaveni a cvičit se nám nechtělo. Předtím jsme si stačili dát akorát sprchu a trochu se napít. Ale už během cvičení se stalo něco úžasného.:))  Mávli jsme kouzelným proutkem jógy a únava byla tentam.

Každý si mohl na sobě samém vyzkoušet a uvědomit si, jak jóga osvěžuje, nabíjí a občerstvuje.

Celou první půl hodinu jsme cvičili s nohama nahoře, nohy se odkrvily a pak zase prokrvily čerstvou krví a bylo po únavě. Jóga je úžasný doplněk k různým druhům sportu, protože se při ní uvolní všechny svaly, prohloubí se dech a zklidní se myšlenky. Ještě se protáhneme a ohneme páteř všemi směry.

Kdybych měla shrnout v několika větách naši dovolenou, tak mohu konstatovat:

1/ krásný hotel, ušlechtilý a vlídný personál, jediný nedostatek bylo páchnoucí linoleum v sále. Poradili jsme si dobře. Nakonec jsme cvičili u bazénu, venku a v klubovně.

2/ počasí poměrně  vyšlo, viditelnost na Stezce byla skvělá, horší to bylo na Sněžníku, ale zase musíme být rádi, že nepršelo a máme o důvod víc se vypravit za slonem ještě jednou:))

3/ parta lidí byla úžasná a jsem moc vděčná za to, že jsem s vámi mohla strávit 4 dny

4/ cvičení jsem se snažila připravit trochu jinak, než jak jej znáte z pravidelných lekcí jógy. Čerpala jsem z knih, internetu a něco jsem si sama vymyslela. Např. ty ranní meditace na minulost, přítomnost a budoucnost. Budu doufat, že se vám líbily.:))

5/ jídlo myslím uspokojilo i fajnšmekry.))

6/ když jsem se zeptala Jany Wenke /Rolečkové/, kam příště, dozvěděla jsem se, že už s Pepou a Evičkou Formanovou, při svých pravidelných vyjížďkách na kole, vybrali jako destinaci pro naši další dovolenou kemp Svatá Kateřina v Krkonoších. Prý je to kouzelné místo s bohatým zázemím pro naše účely.

Tak uvidíme. Zní to dobře a hory mě uchvátily. A navíc, poté co jsem viděla jaké zázraky dělá turistika a jóga na paní Mileně / každou sobotu a  někdy i středy chodí paní Milena s turisty na túry a jógu cvičíla 14 let  s lektorkou a nyní cvičí jógu každý den  sama a to z důvodu, že cvičitelka už prý nějak "ochabla":)))))/, která bude za rok slavit osmdesátiny a všechny pochody, včetně cvičení, absolvovala bez jakékoli zjevné námahy, tak jsem se rozhodla, že než budu v důchodu a vstoupím do turistického oddílu, budu alespoň jezdit na hory, jak to půjde, no a cvičit jógu budu samozřejmě až do sta:)) A snad moc brzy neochabnu:))

V každém případě mě potěšilo, že přebíráte aktivitu do svých rukou a už s předstihem myslíte na to, kde bychom si mohli hezky společně zacvičit. 

Tak ještě jednou, velký dík vám všem za krásnou dovolenou, na kterou budu ještě dlouho vzpomínat.:)) Mám vás ráda..::))

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář