Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 8. 2019

Zase v pracovním procesu:))

Pobyt v Jeseníkách máme za sebou a jsme plni dojmů ze společných zážitků. Člověk by nevěřil, jak vyčistí hlavu pobýt v horách s dobrou partou lidiček. Děkuji všem za milou společnost. Byli jste báječní. Já si každý rok říkám, jestli to mám organizovat znovu,ale když to končí, je mi smutno.:)) Je fakt, že už se dost známe a vidět zase znovu a znovu s mnohými po roce je prima. Dětičky všem povyrostly a byly taky boží. Určitě byly příjemným zpestřením.

Myslím, že ubytování se letos povedlo.Poměr cena versus kvalita byla super. Monča říkala, že už jela potřetí a zatím to bylo nejlepší. Ono se to těžko odhaduje, zvláš´t, když recenze jsou mnohdy všelijaké. Ale myslím, že tam byl klid, kolem lesy, pokoje zrekonstruované, jídlo dobré  no a welness úžasný, dokonce i venkovní whirpooly byly nově dodělané s venkovním jezírkem. Vše osvětlené lampičkami. Po sauně jsme mohli odpočívat venku na lehátkách a koukat na hvězdy.

Rozcvičky venku na hřišti byly fajn a večerní jóga ve společenské místnosti měla podttext klidu a spočinutí po mnoha kilometrech v nohách. V pátek jsme šli z Karlovy Studánky na Ovčárnu, někteří z Hvězdy na Praděd, asi 14 km. V sobotu jsme šli kolem Karlova pod Pradědem, také 14 km. Příjemným zpestřením bylo houbaření, které některé oslovilo natolik, že se vydali do lesa i v neděli. Byl to opravdu zážitek a zábava, protože např. Vlastík jen šel po cestičce a viděl pravák ve vzdálenosti 3 metrů. Povídá: Hele pravák a tady další a další, pak je očistil a dal mi je do kapuce od mikiny.:)) Takže pak jsem chodila v záklonu, jak to bylo těžké:))

Dvakrát jsme navštívili Karlovu Studánku a ta byla stejně kouzelná jako je kouzelný její název. Byli jsme tam v pátek na kafíčko a dezert a táhlo nás to tam i v sobotu. Atmoška lázeňská s vůní oplatek, borůvek zmrzliny a kávy byla umocněná nádherným počasím.

V neděli jsme se po cestě domů zastavili na hradě Sovinci, kde zrovna probíhaly rytířské slavnosti celý víkend a bylo tam velmi příjemně. Koukli jsme na loutkové divadlo ve velmi vtipném provedení, zašli na prohlídku s průvodcem, vystoupali na věž s úžasným výhledem, zakoupili kafíčko a trdelník a vydali se do polského Kamienczyku. Janička Wenke už tam byla a chtěla nám připravit vyjímečný gurmánský zážitek v podobě grilovaného pstruha se zeleninovou oblohou. K tomu Birell a jablkový moučník a lepší tečku za naším výletem jsme si nemohli přát.

Děkuji Janě Wenke za bezpečnou jízdu a všem za skvělé 4 dny v Jeseníkách. A děkuji tam nahoře za báječné počasí. Budu dlouho vzpomínat.:))

Fotky zase s Honzou uložíme na nějakou adresu. Dáme vědět.:))

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář