Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 12. 2018

3 recepty s řepou, které jsem napsala pro seniorky

Výsledek obrázku pro christmas symbolsTři úžasné recepty s červenou řepou. 

 

1/Červená řepa s tuňákem.

Červenou řepu uvaříme do měkka, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, osolíme, přidáme nakrájenou cibulku, můžeme i kyselou okurku nebo zakapeme citrónovou šťávou a do směsi vložíme tuňáka. Olej můžeme dát všechen nebo nemusíme, podle chuti. Vše smícháme, chvíli počkáme, až řepa nasákne chuť soli a oleje a podáváme s chlebem. Je to zdravá večeře nebo i lehký oběd.

 

2/ Červená řepa na sladko se sušenými švestkami a ořechy.

Červenou řepu uvaříme do měkka, oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme a zakápneme olivovým olejem podle chuti. Přidáme nakrájené sušené švestky, nasekané ořechy a nakonec, kdo má rád česnek, přidá jeden rozetřený stroužek česneku. Pokrm dostane velmi zajímavou chuť. Opět to může být večeře nebo lehký oběd.

 

3/ Červená řepa s mákem

Červenou řepu uvaříme, nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, olivový olej, trochu uvařených kolínek nebo jiných těstovin, nakrájené sušené švestky a posypeme mákem. Není to potřeba sladit, protože řepa je sladká a švestky také.

 

Ingredience ze všech tří receptů jsou velmi zdravé.

Červená řepa obsahuje vitamín A, B1, B2, B9, vitamín E a celou řadu minerálů jako draslík, vápník, železo, jód. Působí jako antioxidant, příznivě ovlivňuje psychiku, snižuje cholesterol v krvi a předchází vzniku zácpy.

Mák obsahuje 9 krát více vápníku než např. sýry, je zdrojem Omega 3 kyselin a snižuje cholesterol.

                                                                     Dobrou chuť vám přeje Jóga pro všechnyJ)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář