Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 3. 2014

Mrkvový perkelt

 Na olivový olej dám nakrájenou cibuli na proužky. Přidám sůl, pepř ,rozmarýn a kmín a vše osmažím. Pak přidám na kolečka nakrájenou mrkev a smažím dál. Mohu podlít trochou vody, přikrýt pokličkou a mrkev pár minut podusit až změkne a vytvoří se na ní jemný lak. Dochutím sójovkou.

Varianty podle Mančingové:

Může se posypat strouhaným sýrem nebo vajíčkem na tvrdo.

 Varianty podle mě:

 Zárověň s mrkví můžeme smažit a dusit

          -hlívu ústřičnou, tu miluji a je to vynikající kombimace.

         -tofu nakrájené na kousky, taky moc dobré a zdravé

         - kukuřici a hrášek nabo i papriku

         - řekla bych, že jakoukoli zeleninu, kterou máte rádi a přidáte ji k mrkvi, tak nemůžete udělat chybu:)))

 

Účinky:

mrkev čistí žaludek a střeva, působí močopudně, podporuje peristaltiku střev, zvyšuje produkci krve, dodává energii mozku, snižuje cholesterol v krvi, chrání zrak a zubní sklovinu. Obsahuje vitamíny A, C, B, betakarotén, železo, měd', CA, draslík a sodík.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář