Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 5. 2020

Tři knihy, které mě okouzlily.

3 knihy, které nám mohou posloužit jako tři rádcové.:))

První kniha, která mě uchvátila, byla " Můžeme žít 150 let?" od Michaila Tombaka. Je o zdravém životním stylu, stravování a různých, jednoduchých očistách. Přednášku jsem zorganizovala u mě doma, tuším před 7 či 8 lety. Přečetla jsem si poté všechny další knihy p. Tombaka a dodnes se řídím jeho stravovacími zásadami, např. že nepiju při jídle a piju až hodinu po jídle, nebo nikdy nejím po deváté hodině večer …

Druhá kniha, která mě fascinovala, byla od Johna Graye:" Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše", Je o tom, jak je důležité pochopit, jak my ženy jsme odlišné od našich mužů. Jsme prostě jak z různých planet. Když tohle pochopíme, není koho obviňovat.:)) Přednášky ve Vamberku a v RK jsem organizovala v loňském roce.

Třetí kniha od Robina Sharmy " Mnich, který prodal své ferrari, " je o tom, jak zlepšit své myšlení, svůj charakter a tím celý svůj osud.

Vnímám tyto tři knihy jako pilíře, které nám mohou pomoci, když si nevíme rady se svými problémy zdravotními, vztahovými či osobnostními. Mohou být pro nás kormidlem, které nás navede tak, abychom nenarazili na skalnatý břeh a nezpůsobili si nevratnou škodu.

Tyto knihy je dobré přečíst několikrát, studovat je, dělat si výpisky, přemýšlet o nich a řídit se jimi.:))